דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
20 דקות

מצרכים

3 אגסים
1 בקבוק יין אדום
2 כפות סוכר חום
קורט פלפל שחור
קורט אבקת קינמון
½ כפית גרידת תפוז
למילוי:
1/3 כוס תמרים מגולענים וקצוצים דק
2 כפות אגוזי מלך קצוצים
2 כפות מרוטב היין
1 כף סוכר חום
שמן אגוזי לוז לטיגון

אופן ההכנה

1
חוצים את האגסים לשניים, חותכים פרוסה דקיקה מבסיס האגסים ליציבות, מנקים מליבה ויוצרים כ- 4-5 כדורים קטנים ממרכז כל חצי אגס.
2
הרוטב:
3
מבשלים את היין עם הסוכר החום, אבקת קינמון ופלפל שחור על אש בינונית כשעתיים. לאחר שהיין הצטמצם מוסיפים את גרידת התפוז.
4
המילוי:
5
מטגנים את התמרים והאגוזים בשמן אגוזי לוז מספר דקות. מוסיפים סוכר חום ו- 2 כפות מהיין הרותח מערבבים היטב, מכבים את האש ומוסיפים את כדורי האגסים. ממלאים את האגסים בתערובת ואופים בתנור 20 דקות בחום בינוני. מגישים בליווי הרוטב.
המתכון נכתב ב-12/01/2006