דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
25 דקות
זמן עבודה
25 דקות

מצרכים

לתחתית:
0.5 חבילת ביסקווטים
0.5 כוס מיץ תפוזים טרי
2 כפות ליקר תפוזים
לסלסה:
2 אפרסקים
2 נקטרינות
0.5 כף בזיליקום טרי קצוץ
חצי כף נענע קצוצה
0.5 כפית ג'ינג'ר טחון
0.25 כפית פלפל שאטה קצוץ
0.5 כוס מיץ תפוזים טרי
1 כף גרידת לימון
1 כף גרידת תפוז
1 כפית אבקת סוכר
לשמנת:
3 כוסות שמנת מתוקה
1 גביע שמנת חמוצה
1 כף גרידת לימון
1 כף גרידת תפוז
1 כף מיץ לימון
2 כפות אבקת סוכר
1 כף נענע קצוצה

אופן ההכנה

1
התחתית:
2
מערבבים את מיץ התפוזים הטרי עם ליקר התפוזים וטובלים את הביסקוויטים טבילה קצרה.
3
קוצצים לקוביות את האפרסקים והנקטרינות ומוסיפים את הנענע, הבזיליקום, גרידת הלימון, גרידת התפוז, אבקת הסוכר, פלפל השאטה ומיץ התפוזים.
4
הקרם:
5
מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם השמנת החמוצה עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את מיץ הלימון, גרידת הלימון, גרידת התפוז, נענע ואבקת הסוכר.
6
הרכבת המנה:
7
מניחים רינג (למי שאין אפשר להשתמש בכל תבנית אחרת) על צלחת ובתוכו שקף שלא ידבק (אפשר גם ניילון נצמד), מניחים את תחתית הביסקוויטים ודוחסים אותה קצת. מעל, שמים עד חצי הגובה את הסלסה ומעל את הקרם ומקררים למשך לילה שלם.
המתכון נכתב ב-12/01/2006