דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

4 תפוחי עץ זהובים חתוכים ונקיים מתוכן ללא פרוסת הראש
450 מ"ל שמנת מתוקה
1 מקל וניל חצוי לאורכו
¼ כפית לבנדר קצוצה
4 חלמונים טרופים עם 50 ג' סוכר
לזיגוג:
סוכר חום

אופן ההכנה

1
מבשלים את השמנת עם מקל וניל ולבנדר. משווים טמפרטורות עם תערובת החלמונים וממשיכים לבשל להסמכה. מערבבים כל הזמן על אש נמוכה.
2
מסדרים את פרוסות ראשי התפוחים על תבנית ומניחים את התפוחים מעל. ממלאים את התפוחים כמעט עד הסוף בקרם ואופים בתנור 25 דקות על 160 מעלות. מקררים לפחות שעתיים. מפזרים סוכר חום מעל כל תפוח ומחזירים לתנור מתחת לגריל ל- 2 דקות השחמה. מגישים בליווי יתרת הקרם החם, מפדרים באבקת סוכר ומקשטים במקל וניל ג'וליאני, תפוז ועלי מנטה טריים קצוצים.
המתכון נכתב ב-12/01/2006