דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

חבילת בצק פילאס תורכי 600 גר' קר מאד
16 תפוחי עץ
100 גר' סוכר
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
2 ביצים טרופה
100 מל' ברנדי
1 כוס מים
להגשה:
1 שמנת מתוקה מוקצפת

אופן ההכנה

1
חותכים בצק פילאס לשני מלבנים בגודל 25 על 50.
2
על שתי תבניות אפייה של תנור הפוכות מניחים נייר אפייה, מסדרים את הבצק על גב התבנית ומברישים במים את הקצוות. מגלגלים פנימה את השוליים של הבצק ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג. מוציאים את הליבה מהתפוחים בעזרת קולפן ופורסים אותם לאורכם לפרוסות דקות. מסדרים את התפוחים בטורים על הבצק, כאשר כל פלח נשען על הפלח הקודם. את הטור הראשון נתחיל מימין לשמאל ואת הטור השני משמאל לימין וכך הלאה כך שיווצר מראה של שתי וערב. יש לשים לב כי הטורים מסודרים על הצלע הקצרה ביותר של התבנית. מפזרים חמאה וסוכר ומברישים את הקצוות בביצה טרופה. אופים כ-30 דקות בחום של 200 מעלות. משלהבים עם ברנדי ומגישים בצלחת עם שמנת מתוקה מוקצפת.
המתכון נכתב ב-12/01/2006