דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
20 דקות

מצרכים

למוס:
0.5 כוס דבש
2 כוסות שמנת מתוקה
3 ביצים
להגשה:
פרוסות תפוח גרנט סמית מגולען

אופן ההכנה

1
פורסים תפוח עץ אחד לפרוסות דקות, מסדרית את הפלחים על נייר אפייה ומכניסים לתנור בחום של 110 מעלות לשעה. חותכים שני תפוחי עץ לקוביות, מניחים במחבת עם 2 כפות חמאה ומטגנים עד להזהבה. מכבים את האש.
2
המוס:
3
מניחים כל סיר מים רותחים קערה, מוסיפים את הביצים וטורפים. מוסיפים בהדרגה את הדבש וממשיכים לערבב עד לקבלת בלילה סמיכה. מעבירים את הקערה עם הבלילה לקערה עם מים וקרח, תוך המשכת ההקצפה. מקציפים שמנת.
4
את תערובת הביצים והדבש מקפלים לתוך השמנת המוקצפת. מניחים את קוביות תפוחי העץ בכלי הגשה אישי, מעל את המוס ומכניסים למקרר לשעתיים.
5
להגשה:
6
מקשטים בתפוחי העץ האפויים
המתכון נכתב ב-12/01/2006