דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
20 דקות

מצרכים

5 ביצים
100 ג' סוכר לקצף ביצים
125 מל' מים
190 גרם סוכר לתערובת שוקולד
225 ג' חמאה לתערובת שוקולד
340 ג' שוקולד מריר עשיר
לקישוט:
אבקת סוכר
להגשה:
גלידת וניל
קצפת

אופן ההכנה

1
מקציפים במיקסר לקבלת קצף חזק כ- 10 דקות על מהירות גבוהה מאוד את הביצים ומוסיפים את הסוכר לסירוגין. מבשלים לרתיחה את הסוכר עם המים עד לקבלת סירופ סוכר, מוסיפים את החמאה והשוקולד בוחשים כל הזמן ומבשלים עד שהכל נמס. מסירים מן האש וממשיכים לערבב בכף עץ עד לקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את תערובת השוקולד לסירוגין לקצף הביצים תוך כדי הקצפה קצרה ואיטית. ממשיכים לקפל בעדינות מחוץ למיקסר עד לקבלת צבע חום הומוגני. מברישים תבנית אפיה בחמאה מומסת ומדביקים נייר אפיה על הבסיס וגם מסביב למסגרת. יוצקים את כל התערובת לתבנית ואופים בתנור 40 דקות על 150 מעלות. בתחתית התנור יש להניח תבנית עם מים ואת העוגה באמצע התנור. מקררים 2-3 שעות, הופכים בעזרת צלחת, מקלפים את נייר האפייה, מפדרים באבקת סוכר ומגישים בליווי גלידת וניל וקצפת עשירה/
המתכון נכתב ב-12/01/2006