דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
20 דקות

מצרכים

1 כוס שקדים שלמים מקולפים
0.5 כוס שוקולד מריר מגורד
1 כף ברנדי
4-5 כפות יין מוסקט לבן
5 ביצים מופרדות
1 כוס אבקת סוכר
6 עוגיות חמאה לא פריכות
2 כוסות שמנת מתוקה מוקצפת

אופן ההכנה

1
בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את השקדים ומזהיבים בגריל במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב. לאחר מכן קוצצים את השקדים במעבד מזון לחתיכות דקות מאד. מוסיפים את העוגיות, השוקולד והברנדי למעבד ומערבבים. במיקסר מערבבים את החלבונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב. בקערת מיקסר אחרת מערבבים את החלמונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קרם בהיר. מאחדים את הקצפות לקערה אחת ומוסיפים את היין ואת השמנת המתוקה. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. בפורמה מרופד בנייר אפייה מסדרים 1/3 מתערובת הקצפות ומעליה חצי מתערובת השקדים, מעל מסדרים 1/3 נוסף של תערובת הקצפות ואת יתרת השקדים ומעליהם שכבה נוספת של תערובת הקצפות. מיישרים ומקשטים בשקדים. מקררים בפריזר למשך הלילה.
המתכון נכתב ב-12/01/2006