דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
20 דקות

מצרכים

2 סלקים גדולים קלופים, חתוכים לקוביות גסות
1 חבילה גבינת עיזים (למשל סנט מור) חתוכה לפלחים
6-7 גבעולי אספרגוס טריים קלופים
צרור שמיר - החלק העליון
ענף טרגון- אופציונלי
2 כפות אגוזי מלך קלויים ושבורים
חומץ בן יין אדום
שמן זית
מלח
קורט בהרט
קרח

אופן ההכנה

1
מניחים את פלחי הסלק בתבנית אפיה, מתבלים בשמן זית, מלח ובהרט. מכסים בנייר אלומיניום וצולים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כשעה ורבע, עד לריכוך. מצננים היטב עד לטמפרטורת החדר. כמחצית מהסלק הצלוי קוצצים לקוביות קטנות ומערבבים עם שמן זית, חומץ בן יין אדום ומלח. חולטים את האספרגוס במים רותחים ומלח, למשך 20 שניות. מעבירים לקערה עם קרח, כדי לעצור את תהליך הבישול. את האספרגוס חותכים לפרוסות אלכסוניות דקיקות וארוכות. מעבירים לקערה ומתבלים במלח ושמן זית. טוחנים את השמיר, הטרגון ושמן זית עד לקבלת מחית.
2
הרכבת המנה:
3
על צלחת הגשה מניחים מעט מקוביות הסלק המתובלות, מעליהן מניחים את פלחי הסלק האפוי, מעל מניחים את פלחי הגבינה ומוסיפים כמות נדיבה של קוביות סלק מתובלות. מקשטים מעל באספרגוס, מפזרים מעט ממטבל השמן והשמיר ולמעלה מפזרים את שברי אגוזי המלך.
המתכון נכתב ב-12/01/2006