דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
25 דקות
זמן עבודה
25 דקות

מצרכים

200 גר' גבינת חלומי פרוסה לפרוסות בעובי חצי ס"מ
לאליולי:
2 ביצים
מיץ מלימון 1
מיץ מתפוז 1
5 שיני שום
0.5 כפית פלפל שחור גרוס
0.5 כפית מלח
0.5 כפית צ'ילי מתוק גרוס
600 מ"ל שמן זית
לסלט שעועית:
0.5 פלפל ירוק חריף קצוץ
500 גר' שעועית ירוקה חתוכה קפואה סנפרוסט
2 עגבניות, ללא קליפה וגרעינים חתוכות לקוביות
בצל בינוני פרוס דק
מלח
פלפל
כף שמן זית

אופן ההכנה

1
במעבד מזון מערבבים היטב מיץ לימון, מיץ תפוזים, שום, מלח, פלפל שחור וצ'ילי מתוק. מוסיפים 2 ביצים וממשיכים לערבב 5-10 שניות. יוצקים בעדינות שמן זית, תוך כדי ערבול, עד להתקשות התערובת. במחבת מחממים היטב שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הפלפל החריף ואת העגבניות ומקפיצים קלות. מוסיפים את השעועית ומתבלים במלח ופלפל. ממשיכים להקפיץ את הירקות כדקה או שתיים. מטגנים את פרוסות הגבינה משני הצדדים, במחבת משומנת במעט שמן זית, עד לקבלת צבע זהוב. על צלחת הגשה יוצקים כף גדושה של אליולי. מניחים שתי פרוסות גבינה מעל ומסדרים רבע מסלט השעועית.
המתכון נכתב ב-12/01/2006