דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
25 דקות
זמן עבודה
25 דקות

מצרכים

18 עלי גפן גדולים חלוטים
למלית:
480 גר' גבינת עזים רכה לבנה
180 גר' גבינת פטה
12 כפיות אגוזי מלך קצוצים
240 גר' פירורי לחם
11/2 כפית גרגרי כוסברה כתושים
צרור פטרוזיליה
12 ענפי טימין
מעט גרידת לימון
מעט שום
3 עגבניות בלי גרעינים קצוצות
לרוטב:
6 כוסות יין אדום יבש
12 כפיות סילאן
2 מסמרי ציפורן
2 עלי דפנה
פלפל אנגלי
גרגרי פלפל שחור
תרמיל הל
12 ס"מ למון גראס
ענבים
90 גר' חמאה
ענף טימין

אופן ההכנה

1
משטחים את עלי הגפן כשהצד הבוהק כלפי חוץ.
2
מערבבים בקערה גבינת עזים, גבינת פטה, אגוזי מלך, פירורי לחם, גרגרי כוסברה, פטרוזיליה, טימין, גרידת לימון, שום ועגבניות. מפזרים את המלית על כל עלה בשליש התחתון באופן שווה. מקפלים את שולי העלה ומגלגלים אותו תוך כדי הידוק. מרתיחים בסיר יין אדום, סילאן, ציפורן, עלי דפנה, פלפל אנגלי, גרגרי פלפל שחור, תרמיל הל ולמון גראס. מצמצמים עד 1/3 מכמות הרוטב. מוסיפים את הענבים לבישול של 2 דקות ולבסוף מוסיפים את החמאה. מורחים את עלי הגפן המגולגלים במעט שמן זית וצולים על הגריל כמספר דקות. מסדרים את עלי הגפן על צלחת הגשה ומעליהם יוצקים את הרוטב.
המתכון נכתב ב-12/01/2006