דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
20 דקות

מצרכים

3 כפות שמן זית
4 אגסים מקולפים נקיים מתוכן
400 גר' בשר בקר פלדה טחון
100 גר' כבד עוף קצוץ גס
½ בצל קצוץ
מלח לתיבול
פלפל שחור לתיבול
פירורי לחם לציפוי
1 ביצה טרופה
קמח לקימוח
שמן סויה לטיגון
לרוטב:
50 גר' סוכר לבן
2 כוסות יין אדום
3 כוסות ציר בקר
3 כפות שמן שומשום
¼ כוס קורנפלור מומס במעט מים
¼ כוס סויה
קורט פלפל שחור

אופן ההכנה

1
במחבת עם שמן זית חם מטגנים את הבצל. כשהבצל מזהיב מוסיפים את הבשר הטחון. כשהבשר מקבל צבע מוסיפים את הכבדים, ממליחים, מפלפלים ומטגנים עוד מספר דקות.
2
ממלאים את האגסים בתערובת, מצפים את האגסים בקמח, בביצה טרופה ובפירורי לחם. מטגנים את האגסים בשמן סויה עמוק ולא חם מאוד מספר דקות עד לקבלת צבע זהוב.
3
הרוטב:
4
ממיסים את הסוכר ליצירת קרמל. מוסיפים לקרמל יין אדום, ציר בקר, סויה ושמן שומשום. מערבבים היטב ומוסיפים את הקורנפלור המומס תוך כדי ערבוב. מתבלים בפלפל שחור וממשיכים לבשל עוד כ - 10 דקות לצמצום הרוטב. חוצים את האגס לשניים, יוצקים מסביב את הרוטב, מקשטים בעלי רוזמרין ומגישים.
המתכון נכתב ב-12/01/2006