דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
15 דקות
זמן עבודה
15 דקות

מצרכים

1 נתח סינטה (במשקל 200 גרם)
1 חבילת עלי בייבי
1 תפוח גדול חתוך לרבעים ופרוס דק
3 גזרים תחוכים ל"מקלות"
1 בצל אדום קטן פרוס לטבעות
חופן עלי נענע
2 כפות צימוקים או אוכמניות מיובשות
תיבול לסינטה:
1 כפית פלפל שחור
1 כפית אבקת קארי
0.5 כפית פפריקה חריפה או פלפל צ'ילי
לרוטב:
6 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בן יין לבן
1 כף טחינה
1 כף שומשום קלוי
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

1
1. מצפים וצורבים את הסינטה: מחממים מחבת עם מעט שמן . מפזרים את תבליני הציפוי על קרש חיתוך או צלחת רחבה, מערבבים היטב ומגלגלים את הסינטה בתבלינים. מניחים את הסינטה במחבת וצורבים אותה מכל הכיוונים. כ-3 דקות מכל כיוון. החלק הפנימי אמור להישאר לא מבושל, אלא אם אתם ממש לא יכולים לסבול את זה - ואז אתם מוזמנים להרוג את הפרה שלכם עד סוף. מוציאים את הסינטה מהמחבת, מניחים בצד לנוח.
2
2. מכינים את הסלט: בקערת הגשה גדולה מפזרים עלים ירוקים, גזר, תפוח, בצל, צימוקים ונענע. מערבבים אותם היטב.
3
3. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב בכלי קטן. טועמים ומתקנים תיבול.
4
4. מרכיבים את הסלט: פורסים את הסינטה לפרוסות דקות. מניחים את פרוסות הסינטה על הירקות, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.
המתכון נכתב ב-06/01/2006