דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
25 דקות
זמן עבודה
25 דקות

מצרכים

2 אגסי בוסק נקיים מתוכן
2 חצילים בינוניים מחולקים ל- 3 כל חלק מרוקן מתוכן בצורת חביות קטנות
2 קישואים בינוניים מחולק ל- 3 כל חלק מרוקן מתוכן עם בסיס בצורת חביות קטנות
700 ג' בשר בקר טחון פלדה
300 ג' בשר כבש טחון
300 ג' אורז לבן מבושל כמעט עד הסוף
1/3 חבילה פטרוזיליה קצוצים
מספר עלי בזיליקום קצוצים
מספר עלי נענע קצוצים
1/3 פלפל אדום חריף קצוץ
1 בצל בינוני קצוץ
1 כף רסק עגבניות
מלח לתיבול
½ כוס מים
שום כתוש
3-4 עלי דפנה
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
5-6 גבעולי נענע
150 ג' צימוקים לבנים
150 ג' תאנים יבשות חתוכות לרצועות
6-7 עלי כרוב
לרוטב:
2 בצל קצוצים דק
שמן זית לטיגון
1 כפית פפריקה מתוקה
4 כפות עגבניות מרוסקות מקופסה
1-1.5 ליטר מים
לעיטור:
בזיליקום ירוק
בזיליקום אדום
¼ גמבה צהובה + אדומה + ירוקה

אופן ההכנה

1
הרוטב:
2
מטגנים את הבצלים עד לקבלת צבע שחום כ- 10 דקות. מוסיפים פפריקה, מנמיכים את האש ומטגנים עוד 1-2 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן 3 דקות נוספות. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. מערבבים יחד את האורז, הבשר, פטרוזילה, בזיליקום, נענע, בצל, פלפל חריף, רסק עגבניות, שום ומלח. מוסיפים את המים ומערבבים למלית אחידה. ממלאים את פנים הירקות והפירות בתערובת. בסיר כבד מניחים עלי כרוב בבסיס הסיר, מעל מניחים את הממולאים בשכבות. יוצקים את הרוטב החם מעל, סוגרים בצלחת וסוגרים במכסה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 40 דקות. אח"כ מוציאים את הצלחת, מוסיפים את עלה הדפנה, גמבה אדומה, גבעולי נענע, צימוקים לבנים ותאנים. סוגרים במכסה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 10 דקות.
3
מגישים את הממולאים עם נוזלי הבישול.
המתכון נכתב ב-12/01/2006