דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
15 דקות
זמן עבודה
15 דקות

מצרכים

2 ק"ג נתח אווזית
4 פרוסות רגלי עגל חצויות לרוחב
10 בצלי פנינה / שאלוט
1 ק"ג גזר חתוך מקלות
½ כוס ברנדי
שמן זית לטיגון
1 כוס מים לבשר
מלח לתיבול
פלפל שחור לתיבול
פלפל לבן לתיבול
2-3 עלה דפנה
½ צרור טימין
חופן פטרוזיליה קצוצה לקישוט
מים לבישול הגזר

אופן ההכנה

1
הגזרף
2
מטגנים את הגזר בשמן זית לזיגוג קל, מוסיפים מים לכיסוי ומתבלים במלח ופלפל לבן. סוגרים בנייר כסף צמוד לגזר ומעל במכסה. מבשלים כ- 10 לריכוך קל של הגזר.
3
הבשר:
4
ממליחים ומפלפלים את נתח הבשר וסוגרים בשמן זית כ - 1 דקה מכל הצדדים. יוצקים את הברנדי וממשיכים לבשל כ- 1-2 דקות. מוסיפים את המים ומניחים את הטימין מעל נתח הבשר. מסדרים מסביב את פרוסות העגל ומוסיפים את עלי הדפנה. מביאים לרתיחה, סוגרים במכסה ואופים בתנור כ- 2.5 שעות על 150 מעלות. אפשר להמשיך על האש על אש נמוכה. כחצי שעה לפני גמר האפייה מוסיפים את בצלי הפנינה, כ- 10 דקות לפני הסוף מוסיפים את הגזר. לפני ההגשה יוצקים מעט מנוזלי הבישול מעל נתח הבשר ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
המתכון נכתב ב-12/01/2006