דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
15 דקות
זמן עבודה
15 דקות

מצרכים

4 פרוסות אוסובוקו בקר עבות
2 כפות קמח
½ כוס שמן זית לטיגון
6-8 שיני שום קלופות
1 בצל בינוני מרוסק
½ קופסה עגבניות מרוסקות מקופסה
1 כוס יין אדום
1 כוס מים
1 כוס ציר בקר
3-4 עלה דפנה
מלח גס לתיבול
פלפל שחור גרוס לתיבול
1 כף גרגירי כוסברה מעט שבורים
1 גזר מרוסק
1 שורש פטרוזיליה מרוסק
חופן נענע טרייה קצוצה
קורט טימין יבש
להגשה:
אורז מבושל

אופן ההכנה

1
מייבשים היטב את פרוסות האוסובוקו ומקמחים מעט משני הצדדים. במחבת עם שמן זית חם סוגרים היטב את הפרוסות. מוסיפים את הגזר, הבצל ושורש הפטרוזילה. מתבלים בטימין יבש, מספר עלי דפנה, מעט פלפל שחור גרוס ושיני שום. יוצקים את היין והמים, מוסיפים את העגבניות, מכסים ומבשלים לפחות 1.5 שעה על אש בינונית. לאורך הבישול יוצקים את ציר הבקר לסירוגין. לאחר שעה וחצי מוסיפים גרגירי כוסברה, נענע, פלפל שחור גרוס ומלח גס. ממשיכים לבשל עוד מספר דקות ומגישים בליווי אורז לבן מבושל.
המתכון נכתב ב-12/01/2006