דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
20 דקות

מצרכים

0.5 חזה הודו 700 ג' בלי עצמות
6 פרוסות חזה אווז מעושן
2 ענפי רוזמרין
1 ענף סלרי שלם חתוך לקוביות דקות
1 גזר קצוץ לקוביות קטנות
½ כרישה קצוצה לקוביות קטנות
200 מ"ל ציר ירקות
שמן זית לטיגון
מלח
פלפל שחור
לתבשיל תפוחים:
2 תפוחים גרנד סמיט מקולפים ומחולקים ל- 8 פלחים ללא גרעינים
1 כף סוכר
2 עלי דפנה
200 מ"ל יין אדום
6 גרגירי פלפל אנגלי שלם

אופן ההכנה

1
התפוחים:
2
מסדרים את פלחי התפוחים במחבת, מוסיפים סוכר, עלה דפנה ופלפל אנגלי. יוצקים את היין, מכסים בנייר כסף ומבשלים על אש נמוכה כ- 6 דקות.
3
המנה:
4
עוטפים את חזה ההודו בפרוסות חזה האווז, מניחים מעל את ענפי הרוזמרין וקושרים היטב בחוט. מטגנים את ההודו בשמן זית וסוגרים היטב מכל הצדדים. מעבירים לתנור ואופים 20 דקות בחום של 180 מעלות. באותה מחבת שבשר ההודו טוגן, מטגנים את הכרישה, הגזר והסלרי מספר דקות.
5
מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים לצמצום הנוזלים.
6
הגשה:
7
פורסים את ההודו לפרוסות דקות, מוסיפים את התפוחים המבושלים והירקות המטוגנים ויוצקים מיין הבישול.
המתכון נכתב ב-12/01/2006