דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

1 בצל קצוץ
2 שיני שום פרוסות
5-6 שאלוט קצוץ
1/3 כוס סויה
¼ כף פלפל לבן
1 קילו בשר בקר אווזית חתוך לקוביות בגודל 1.5 על 1.5 ס"מ
3 כפות שמן זית
200 גר' סוכר חום
1-2 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות
2 פלפל ירוק חתוך לרצועות
6 גזר חתוכים לרצועות
3 כוסות מיץ עגבניות
1 כוס אורז בסמטי
2 כוסות מים

אופן ההכנה

1
משרים את קוביות הבשר במקרר ל- 30 דקות במרינדה המכילה: בצל קצוץ, בצלי שאלוט קצוצים, שיני שום פרוסות, רוטב סויה ופלפל לבן. מחממים בסיר 3 כפות שמן זית, מוסיפים 200 גרם סוכר חום ומערבבים. מוסיפים את הבשר ומטגנים לסגירה. מסננים את נוזלי המרינדה ומוסיפים לסיר. מוסיפים את הפלפל החריף, הפלפל הירוק והגזר. יוצקים את מיץ העגבניות, מערבבים בעדינות, סוגרים במכסה ומבשלים כ- 15-20 דקות. מוסיפים את האורז, יוצקים את המים, סוגרים במכסה וממשיכים לבשל כ- 10 דקות נוספות. משהים בסיר עוד כ- 5 דקות ומגישים
המתכון נכתב ב-12/01/2006