דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

החומרים הדרושים:
6 פרוסות דג טרי -לוקוס,פרידה,דניס,בורי
1 קילו פול טרי קלוף
2 עגבניות
1 פלפל אדום מתוק
2-3 פלפל ירוק חריף
1 ראש שום
צרור כוסברה
חצי כפית כורכום
מלח לפי הטעם
3/4 כוס שמן -אפשר שמן זית לפי הטעם
ובתוכו לערבב 2 כפיות גדושות פפריקה אדומה מתוקה.

אופן ההכנה

1
אופן ההכנה:
2
בסיר דגים  מניחים לפי הסדר הבא את כל החומרים-
3
פרוסות העגבניות, רצועות פלפל מתוק, פלפל חריף , פול,
4
חצי מכמות השום וחצי מכמות הכוסברה, להוסיף הכורכום והמלח
5
ומעל הכל את פרוסות הדג. למלא מים עד גובה הירקות ולהרתיח עם
6
מכסה. לאחר שרתח להוסיף את השמן והפפריקה לעוד כמה דקות ברתיחה
7
ולאחר מכן להנמיך את האש עם מכסה פתוח מעט מאוד רק להוצאת האדים
8
ולהשאיר במשך כחצי שעה- 40 דקות עד שכל המים מתאדים.  5 דקות לפני
9
הסיום מוסיפים את חצי מכמות השום שנותרה וחצי מכמות הכוסברה שנותרה.
10
בתאבון
המתכון נכתב ב-13/01/2006