דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
45 דקות
זמן עבודה
45 דקות

מצרכים

חומרי עיסת הקציצות
5-6 דגי מירנה נקיים מעצמות  וטחונים או
1 חבילת פילה בקלה ששהה לילה במקרר במשרה של לימון סחוט,
מלח וקצת חומץ. לאחר שטיפה יסודית טוחנים אותו.
1 בצל גדול
1 ביצה שלמה
חצי צרור פטרוזיליה
2 פרוסות לחם טחון
2 שיני שום
חצי כפית " משיא"
מלח פלפל לפי טעם
לרוטב הקציצות
2 עגבניות
2 פלפל אדום מתוק
2 פלפל חריף
1 צרור כוסברה
חצי ראש שום
3/4 כוס שמן עם
2 כפות פפריקה מתוקה
1כפית כורכום
1 כף כמון טחון
מלח לפי טעם

אופן ההכנה

1
אופן ההכנה:
2
מכל חומרי הקבוצה
3
הראשונה ליצור עיסה הומוגנית  טחונה.
4
יש להקפיד על שטיפה   יסודית של הדג אם
5
הוא פילה קפוא ועל סחיטה טובה שלא ישארו מים בדג את החומרים של הרוטב יש להניח בסיר דגים נמוך
6
על פי הסדר הבא:
7
פרוסות העגבניות, פלפל מתוק, פלפל חריף,
8
חצי מכמות הכוסברה וחצי   מכמות השום,
9
לכסות במים עד גובה הירקות לשים על הגז
10
ולהוסיף את הכורכום  הכמון והמלח
11
.ליצור כדורים קטנים ולסדר אותם על הירקות.
12
לאחר שהכל מלא והמים רותחים מכסים
13
לבישול בן רבע שעה את קציצות הדגים.
14
לאחר  שבושלו מוסיפים את הפפריקה
15
והשמן מביאים לרתיחה נוספת ומנמיכים
16
את האש לחצי שעה לפחות עם מכסה
17
ול- 10 דקות במכסה פתוח חלקית.
18
בשלב זה מוסיפים את החצי השני של השום והכוסברה, שישאירו טעם דומיננטי בסוף .
19
בתאבון
המתכון נכתב ב-13/01/2006