יפן, היעד הבא שלי! כל כך הרבה דברים אני רוצה לראות שם – את הטכנולוגיה המתקדמת, את הנופים המהממים, ואת האוכל המפנק! במיוחד את הסלמון הטריאקי הזה – מנות עשויות בצורה כזו שהן חוויית אוכל של ממש. תוסיפו לזה את התרבות היפנית, והמסע פשוט לא נגמר.
סלמון טריאקי, רק לי מתנגנת מוזיקה יפנית באוזניים? הלכתי לאכול, ביי!
מצרכים
1 כוס סקה (יין אורז יפני)
חצי כוס רוטב סויה תמרי
1 כפית שורש גי'נג'ר מגורד טרי
2 שיני שום כתושות
כפית סוכר חום כהה
חצי קילו פילה סלמון חתוך לארבעה חתיכות
אופן ההכנה
1
מכינים את המרינדה על ידי ערבוב כל החומרים. שומרים רבע כוס בצד ואת השאר שמים עם חתיכות הדג בשקית קוקי בתוך המקרר ל 1-3 שעות. הופכים את השקית מידי פעם.
2
מוציאים את חתיכות הדג מהשקית וצולים על מחבת בחום גבוה מספר דקות בכל צד יחד עם המרינדה ששמרנו בצד.
3
הסלמון מעולה לצד שעועית ירוקה או אורז לבן או גם וגם