1
לשטוף היטב את הברוקולי, להרתיח בסיר עם מעט מלח. לבשל את הברוקולי במים הרותחים כ8- דקות, להכין סיר נוסף עם כ3- ליטר מים קרים, ולהוציא את הברוקולי בכף מחוררת למים הקרים. כאשר הברוקולי התקרר להעביר למסננת ולתת להתייבש. לחמם בסיר שטוח את החמאה או המרגרינה ,לטגן את הבצל כשהוא קצוץ דק לצבע זהוב ולתבל עם אגוז מוסקט מגורד.
2
לקצץ גס את הברוקולי, להוסיף לסיר ולאדות קלות, להוסיף את הפטריות כשהן חתוכות לפרוסות דקות, להוריד מהאש. לשמן תבנית פיירקס או תבנית אפיה קטנה ,לדפן בפירורי לחם.
3
לטרוף בכלי נפרד, את החלב, הגבינה הצהובה המגורדת והביצים ולתבל. לשים את תערובת הברוקולי בתבנית, לפזר את הגבינה המלוחה בקוביות קטנות על הברוקולי ולצקת מעל הכל את תערובת החלב.
4
לאפות בתנור בחום בינוני במשך כ45- דקות עד שהתערובת התקרשה, לתת מעט להתקרר.