דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
55 דקות
זמן עבודה
55 דקות

מצרכים

1 ק"ג ברוקולי,
1 בצל בינוני,
2 כפות חמאה או מרגרינה,
3/4 כוס חלב
6 ביצים,
10 פטריות שמפיניון טריות,
350 גר' גבינה צהובה מגוררת,
100 גר' גבינת צאן מלוחה,
פירורי לחם,
מלח,
פלפל לבן,
אגוז מוסקט.

אופן ההכנה

1
לשטוף היטב את הברוקולי, להרתיח בסיר עם מעט מלח. לבשל את הברוקולי במים הרותחים כ8- דקות, להכין סיר נוסף עם כ3- ליטר מים קרים, ולהוציא את הברוקולי בכף מחוררת למים הקרים. כאשר הברוקולי התקרר להעביר למסננת ולתת להתייבש. לחמם בסיר שטוח את החמאה או המרגרינה ,לטגן את הבצל כשהוא קצוץ דק לצבע זהוב ולתבל עם אגוז מוסקט מגורד.
2
לקצץ גס את הברוקולי, להוסיף לסיר ולאדות קלות, להוסיף את הפטריות כשהן חתוכות לפרוסות דקות, להוריד מהאש. לשמן תבנית פיירקס או תבנית אפיה קטנה ,לדפן בפירורי לחם.
3
לטרוף בכלי נפרד, את החלב, הגבינה הצהובה המגורדת והביצים ולתבל. לשים את תערובת הברוקולי בתבנית, לפזר את הגבינה המלוחה בקוביות קטנות על הברוקולי ולצקת מעל הכל את תערובת החלב.
4
לאפות בתנור בחום בינוני במשך כ45- דקות עד שהתערובת התקרשה, לתת מעט להתקרר.
המתכון נכתב ב-16/01/2006