דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

(4 מנות)
1.5 1 ליטרים ציר עוף
1 כף משחת טום יאם
4 עלי קפיר קצוצים דק
1 גבעול עשב לימון החלק הפנימי הרך בלבד, קצוץ גס
מיץ מ-1 ליים (או לימון)
4 כפות רוטב דגים
3 פלפלונים צ'ילי ירוקים או אדומים קטנים, קצוצים דק
1 כפית סוכר
150 גרם פטריות שמפיניון חצויות או חתוכות לרבעים, בהתאם לגודל
500 גרם חסילונים קלופים (מופשרים אם קניתם אותם מוקפאים)
5 גבעולי בצל ירוק קטנים, חתוכים לקטעים קצרים ואחר כך לרצועות
חופן קטן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

1
1. מחממים את הציר ואת משחת הטום יאם בסיר גדול עם עלי הקפיר, עשב הלימון, מיץ הליים, רוטב הדגים, פלפלוני הצ'ילי והסוכר. מביאים לרתיחה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים דקות אחדות.
2
2. מוסיפים את החסילונים ואת הבצל הירוק ומבשלים 2-3 דקות נוספות, או עד שהחסילונים מוכנים, אך רכים. מפזרים   מעט כוסברה על המרק ומשאירים כמות נוספת על השולחן לשימוש הסועדים.
המתכון נכתב ב-06/01/2006