1 גבעול עשב לימון החלק הפנימי הרך בלבד, קצוץ גס
3 פלפלונים צ'ילי ירוקים או אדומים קטנים, קצוצים דק
150 גרם פטריות שמפיניון חצויות או חתוכות לרבעים, בהתאם לגודל
500 גרם חסילונים קלופים (מופשרים אם קניתם אותם מוקפאים)
5 גבעולי בצל ירוק קטנים, חתוכים לקטעים קצרים ואחר כך לרצועות
1
1. מחממים את הציר ואת משחת הטום יאם בסיר גדול עם עלי הקפיר, עשב הלימון, מיץ הליים, רוטב הדגים, פלפלוני הצ'ילי והסוכר. מביאים לרתיחה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים דקות אחדות.
2
2. מוסיפים את החסילונים ואת הבצל הירוק ומבשלים 2-3 דקות נוספות, או עד שהחסילונים מוכנים, אך רכים. מפזרים מעט כוסברה על המרק ומשאירים כמות נוספת על השולחן לשימוש הסועדים.