דרגת קושי
4 / 5

מצרכים

הכמויות נמדדו בכלי מדידה בינלאומיים
החומרים:
100 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
120 גרם חמאה
1 כוס סוכר
½ כפית אבקת אפיה
¼ כפית מלח
2 ביצים מס. 1
1 כפית תמצית וניל
2/3 כוס קמח רגיל

אופן ההכנה

1
ההכנה:
2
לחמם תנור ל 180
3
לרפד בנייר אפייה תבנית קטנה 20 על 20 ס"מ
4
להמיס שוקולד וחמאה בסיר קטן, על להבה נמוכה,עד שנמס, לצנן מס' דקות.
5
לערבב יחד: סוכר,אבקת אפיה, מלח,ביצים ווניל, בקערה בינונית.
6
לטרוף פנימה תערובת השוקולד.
7
לערבב פנימה קמח, עד שאין גושים.
8
לצקת את העיסה לתבנית המוכנה.
9
לאפות בין 22 ל 27 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה , במחצית גובהה, יוצא נקי. (להמנע מאפיית יתר)
10
לצנן על רשת , להוציא ולחתוך לריבועים בגודל הרצוי.
11
מתקבלים בין 16-20 בראוניז ,תלוי בגודל.
12
יפים להגשה בעטרות נייר. ניתן להקפיאם בהצלחה
המתכון נכתב ב-17/01/2006