דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק או 30 ארטיקים
לשכבת השוקולד:
400 גרם ממרח שוקולד (למשל נוטלה)
2 מיכלי שמנת מתוקה השף הלבן 32%
לשכבת החלבה:
400 גרם ממרח חלבה
2 מיכלי שמנת מתוקה השף הלבן 32%
150 גרם חלבה מפוררת
להרכבת הארטיקים:
30 מקלות קינמון
30 כוסות חד פעמיות קטנות (אלה ששותים בהן יין בהרמות כוסית בעבודה....)

אופן ההכנה

1
מכינים את שכבת השוקולד:
2
מערבבים חצי כוס שמנת מתוקה עם ממרח השוקולד לתערובת חלקה. מקציפים את יתרת השמנת במיקסר עד לקבלת שמנת יציבה. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד. יוצקים לכוסות עד מחצית הגובה.
3
מכינים את שכבת החלבה:
4
מערבבים חצי כוס שמנת מתוקה עם ממרח החלבה לתערובת חלקה. מוסיפים פירורי חלבה פנימה ומערבבים. מקציפים את יתרת השמנת במיקסר עד לקבלת שמנת יציבה. מקפלים פנימה את תערובת החלבה. יוצקים לכוסות מעל שכבת השוקולד, כמעט עד הסוף.
5
נועצים מקל קינמון באמצע ומקפיאים למשך הלילה. להגשה- גוזרים את הכוס ומשחררים את הארטיקים. לקינוח מושחת במיוחד אפשר לטבול את הארטיקים הקפואים בשוקולד מריר מומס לקבלת ציפוי שוקולד קראנצ'י מסביב.
המתכון נכתב ב-23/11/2024