דרגת קושי
4 / 5

מצרכים

החומרים הדרושים:
2 ליטר חלב צאן או חלב רגיל
3 כפות יוגורט או לבן
1 כפית מלח
שמן זית
בד כותנה או חיתול

אופן ההכנה

1
אופן ההכנה:
2
מחממים בסיר גדול את החלב,
3
על אש נמוכה, עד שהוא רותח,
4
מסירים מייד מהאש, ומצננים
5
עד לרגע שאפשר להכניס אצבע
6
לחלב ולספור עד עשר.
7
שמים בקערית 4 כפות מהחלב, מוסיפים את היוגורט, מערבבים
8
ומוסיפים לסיר החלב.
9
מעבירים לקערת חרס או זכוכית, מכסים היטב ועוטפים
10
בשמיכה עבה וכבדה. מניחים למשך 6-8 שעות במקום חמים.
11
היוגורט המוכן נשמר במקרר
12
להכנת הלבנה:
13
מניחים את הבד בתוך מסננת גדולה. מערבבים את היוגורט עם
14
המלח, ויוצקים מעל הבד.
15
קושרים ותולים מעל הכיור או מעל קערה. הלבנה מוכנה אחרי 10-12 שעות.
16
מעבירים את הלבנה לכלי, מהדקים ומכסים בשמן זית.
17
כדאי להתאמץ ולהשיג חלב צאן להכנת הלבנה והלבן.
המתכון נכתב ב-20/01/2006