2
מחממים בסיר גדול את החלב,
3
על אש נמוכה, עד שהוא רותח,
4
מסירים מייד מהאש, ומצננים
5
עד לרגע שאפשר להכניס אצבע
7
שמים בקערית 4 כפות מהחלב, מוסיפים את היוגורט, מערבבים
9
מעבירים לקערת חרס או זכוכית, מכסים היטב ועוטפים
10
בשמיכה עבה וכבדה. מניחים למשך 6-8 שעות במקום חמים.
11
היוגורט המוכן נשמר במקרר
13
מניחים את הבד בתוך מסננת גדולה. מערבבים את היוגורט עם
14
המלח, ויוצקים מעל הבד.
15
קושרים ותולים מעל הכיור או מעל קערה. הלבנה מוכנה אחרי 10-12 שעות.
16
מעבירים את הלבנה לכלי, מהדקים ומכסים בשמן זית.
17
כדאי להתאמץ ולהשיג חלב צאן להכנת הלבנה והלבן.