דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

גלידת וניל
לבצק טורט:
12 חלמונים
120 ג' סוכר
12 חלבונים
240 ג' סוכר
360 ג' קמח
לבצק בירה:
1 בקבוק בירה
מים ככמות הבירה
600 ג' קמח
100 ג' שמן סויה
קורט מלח
קורט סוכר
4 חלבונים
50 ג' סוכר
לרוטב:
500 ג' תות שדה מעורבב בבלנדר עם 250 ג' סוכר ( או כל פרי אחר)

אופן ההכנה

1
הטורט:
2
מקציפים את החלמונים עם סוכר עד לקבלת תערובת סמיכה ובהירה. מקציפים את החלבונים עם סוכר עד לקבלת תערובת יציבה. מקפלים את תערובת החלבונים לתערובת החלמונים, מוסיפים קמח ומערבבים לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את התערובת לתבנית אפייה ואופים בתנור כ- 35 דקות בחום של 180 מעלות. כשהבצק מוכן , מכינים פרוסות בעובי של 1 - 1.5 ס"מ שישמשו לעטיפת כדור הגלידה.
3
בצק הבירה:
4
מערבבים ביחד את הבירה, המים, הקמח, שמן הסויה, הסוכר והמלח. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת תערובת יציבה. מוסיפים את החלבונים המוקצפים לתערובת ומערבבים לקבלת בצק רך ואחיד.
5
הכדורים:
6
בעזרת כף גלידה יוצרים כדורי גלידה ומקפיאים לשעה. עוטפים כל כדור בפרוסת טורט, מהדקים ומקפיאים שנית כשעתיים. טובלים את הכדורים בבצק הבירה בסיר עמוק עם שמן סויה חם מאוד מטגנים את הכדורים עד לקבלת צבע זהוב.
7
מוציאים לצלחת, יוצקים מעל מהרוטב ומגישים מיד.
8
בתאבון!!!
המתכון נכתב ב-20/01/2006