1
1. שוטפים את העוף במים קרים. מעבירים לקערה ויוצקים מים רותחים. מעמידים בצד 3-2 דקות. מסננים ובסכין חדה משפשפים את העור העוף כדי לסלק עודפי שומן ובשר קשה מאזור הרגליים. שוטפים שוב, מייבשים במגבת נייר ושמים על צלחת.
2
2. בסיר גדול, מביאים לרתיחה 6-5 ליטר מים עם 2 כפיות מלח. מוספים את העוף ומביאים שוב לרתיחה על חום בינוני. בזמן זה, מסלקים חתיכות שומן וקצף. בוחשים מתחתית הסיר כדי לשחרר עוד שומן ומוציאים גם אותו. ממשיכים לסנן את המרק עד שהוא צלול לגמרי.
3
3. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הבצל (עם הקליפה שטופה). חוצים את הירקות ומוסיפים. מביאים שוב לרתיחה.
4
4. מנמיכים את הלהבה ומכסים חלקית. מבשלים שעה וחצי. שוטפים את עשבי התיבול ושמים במרק. מכסים ומבשלים עוד מספר דקות.
5
5. מסננים את המרק ומסלקים את הכל חוץ מהעוף והגזר. מחממים את המרק לפי הצורך ומחממים את העוף והגזר בנפרד במיקרוגל או בתנור.