דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
43 דקות
זמן עבודה
43 דקות

מצרכים

לקסטה:
50 גרם חמאה
250 גרם פתי בר
1 מיכל שמנת מתוקה מוקצצפת
1 ק"ג גבינת ריקוטה או כבשים עדינה
2 כפות סוכר
1 כף זרעי כוסברה
1 כף זרעי כמון
50 גרם אגוזי מלך שבורים
30 גרם שקדים פרוסים
30 גרם פיסטוקים שבורים
לגאנש:
200 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף הל
200 גרם שוקולד מריר איכותי

אופן ההכנה

1
במעבד מזון טוחנים את הפתי בר עד לקבלת אבקה, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת מחית אחידה. מצפים בניילון נצמד תבניות אישיות קטנות, מניחים את התערובת מעל ויוצרים בסיס קטן ושטוח. מכניסים למקפיא למינימום שעתיים או עד השימוש (נשמר היטב יומיים שלושה). על מחבת כבדה וחמה קולים את זרעי הכוסברה, זרעי הכמון, אגוזי המלך, השקדים והפיסטוקים למספר שניות, עד להשחמה קלה. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את הגבינה , הסוכר ומערבבים עד לקבלת מלית חלקה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה וממלאים את הכוסיות שהוקפאו. מכניסים למקפיא למשך 3-4 שעות .
2
הכנת הגאנש:
3
מחממים את השמנת המתוקה. מוסיפים הל ומבשלים כדקה על אש נמוכה. מורידים מהאש, מכניסים את השוקולד לסיר ומערבבים היטב עד להמסתו ולקבלת גנאש חלק.
4
הרכבת המנה:
5
שולפים בעזרת הניילון את הקסטה (דואגים להסיר את הניילון בזהירות). מניחים הפוך על צלחת (כשהבסיס כלפי מעלה) ויוצקים את הגאנש החם מעל. מעטרים בתרמילי הל, אגוזים, שקדים ומקל קינמון.
המתכון נכתב ב-20/01/2006