דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

בצק:
125 גרם חמאה
175 גרם סוכר
225 גרם קמח
קורט אבקת קינמון
מילוי:
200 גרם ריקוטה
1 גרידת תפוז
100 גרם סוכר דמררה
100 גרם שקדים טחונים
400 גרם תמרים טריים מגולענים קצוצים דק ומטוגנים ב- 1/2 כף חמאה
2 ביצים מוקצפות עם כף סוכר
1 כף קמח
אבקת אפיה
ציפוי עוגה:
60 גרם חמאה
80 גרם סוכר
קורט אבקת קינמון
100 גרם קמח.

אופן ההכנה

1
בצק:
2
מקציפים חמאה וסוכר לאחר מכן מוסיפים קמח וקצת קינמון ומערבבים ערבוב קצר. מוסיפים מעט מים קרים ומערבבים שוב עד לקבלת בצק דביק.
3
משמנים תבנית אפיה בחמאה, משטיחים בתוכה, בעזרת פלטה את הבצק ומניחים במקרר לחצי שעה.
4
אופים בתנור שחומם מראש ל-15 דקות בחום בינוני ומצננים.
5
המילוי:
6
מערבבים את השקדים, הקמח, הסוכר, ואבקת אפיה. לתערובת שבקערה מוסיפים את גרידת התפוז, גבינת הריקוטה, הביצים המוקצפות, התמרים המטוגנים ומערבבים קלות. מניחים את המילוי בתבנית האפייה, מעל הבסיס האפוי.
7
הציפוי:
8
מערבבים חמאה, קמח, סוכר וקינמון עד לקבלת מרקם קרמי.
9
מניחים את הקרם במרכז העוגה (מעל המילוי) ומורחים בעדינות בצורה אחידה. את העוגה מכניסים לתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180 מעלות ל- 45 דקות.
המתכון נכתב ב-20/01/2006