דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

1 ק"ג קישואים,
1 בצל גדול,
2 כפות שמן,
3 כפות קמח,
6 כפות שקדים טחונים,
2 כפות פטרוזלינון קצוץ,
2 כפות שמיר קצוץ,
מלח ופלפל שחור לפי הטעם,
1 כוס סוכר,
5 ביצים גדולות,
2 כפות פירורי לחם,
מרגרינה לשימון התבנית.

אופן ההכנה

1
לגרר את קליפת הקישואים, במגררת גסה או לפרוס דק מאוד, להניח על מסננת ולהשהות דקות אחדות. לסחוט את הקישואים בידיים, מעל המסננת ולשים בקערה. לקלף את הבצל, לקצוץ אותו ולטגן בשמן עד שיזהיב. להוסיף לקישואים שבקערה. להוסיף את הקמח, השקדים הטחונים, הפטרוסלינון והשמיר, לתבל במלח פלפל וסוכר. להפריד את החלמונים מן החלבונים, להוסיף את החלמונים לקישואים ולערבב. להקציף את החלבונים לקציפה מוצקה, להוסיף לעיסת הקישואים ולערבב בעדינות. לאפות בחום בינוני כ60- דקות או עד שהמאפה ייקרש ויזהיב.
המתכון נכתב ב-21/01/2006