דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
50 דקות
זמן עבודה
50 דקות

מצרכים

1 ק"ג קישואים,
1 כוס חלב,
100 גרם גבינה לבנה רכה שמנה או כחושה,
100 גרם גבינה בולגרית מלוחה או צפתית,
100 גרם גבינה צהובה מגוררת לא חריפה,
50 גרם גבינה מגוררת מסוג פרמזן או קצ'קוואל,
4  ביצים,
3 כפות חמאה או מרגרינה,
מלח ופלפל לפי הטעם,
אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם,
קורט סוכר.

אופן ההכנה

1
לגרור את קליפת הקישואים, לחתוך את הקישואים לקוביות ולהכניס לסיר.
2
לצוק על הקישואים את החלב ולתבל במלח (לא הרבה) לבשל על להבה בינונית עד לרתיחה, להקטין את הלהבה, ולבשל עוד 5 דקות על סף הרתיחה ,לסנן. לערבב בקערה את הגבינה הלבנה, הגבינה המלוחה ומחצית מכל גבינה צהובה.
3
לטרוף קלות את הביצים ולהוסיף לקערה, להוסיף את הקישואים ולתבל במלח פלפל שחור מוסקט וסוכר, לערבב היטב.
4
לשמן תבנית אפיה במעט חמאה או מרגרינה ולצוק לתוכה את תערובת הקישואים, את החמאה הנותרת לחתוך לקוביות קטנות ולפזר למעלה בצורה אחידה. לאפות בחום בינוני, בתנור שחומם מראש 30 דקות.
5
לערבב את שתי הגבינות הצהובות שנותרו, להוציא את התבנית מהתנור ולזרות את הגבינות על המאפה, להחזיר לתנור ולהמשיך לאפות עוד כ20- דקות, או עד שהפשטידה תיקרש והגבינה תזהיב.
המתכון נכתב ב-21/01/2006