דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
10 דקות
זמן עבודה
30 דקות
מתכון ביתי לפשטידת תרד קלילה וטעימה. הפשטידה משלבת תרד, בצל וגבינה למרקם רך ומלא טעם, ומתאימה לכל המשפחה.
כמות: 6-8 מנותס
פשטידת תרד, בתאבון! - פשטידת תרד חלבית
פשטידת תרד, בתאבון!

מצרכים

1 ק"ג תרד טרי או חבילת תרד קפוא , (אם משתמשים בתרד טרי רוחצים ומרסקים, אם בתרד קפוא - מפשירים בעוד מועד)
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כוס חלב
3 ביצים
2 כפות קמח
כפית מלח
מעט פלפל שחור טחון
קורט אגוז מוסקט,
1 כוס גבינה צהובה מגוררת,
1 כף מרגרינה.

אופן ההכנה

1
מטגנים את הבצל במרגרינה עד שהוא מזהיב.
2
בסיר קטן ממיסים 1 כף מרגרינה מערבבים את הקמח עם החלב.
3
מוסיפים למרגרינה ומבשלים לבלילה מערבבים את כל המצרכים
4
משמנים תבנית מרובעת או כלי חסין אש, מפזרים בתוכו מעט פירורי לחם, ממלאים בתערוכת ואופים בתנור עד שהפשטידה זהובה למעלה (כחצי שעה)
5
הפשטידה טעימה גם כשהיא קרה.
המתכון נכתב ב-01/11/2024