דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
25 דקות
זמן עבודה
25 דקות

מצרכים

1 ק"ג תרד טחון,
1 בצל בינוני קצוץ,
4 כפות שמן זית,
6 כפות שטוחות קמח מצה מנופה,
6 ביצים,
קורט מלח
שיני שום כתוש.

אופן ההכנה

1
קוצצים את הבצל ומזהיבים בשמן, מוסיפים כף קמח מצה, ומערבבים. מורידים מהאש, מאדים את התרד הקצוץ ללא תוספת נוזלים בסיר מכוסה על גבי להבה נמוכה, מוסיפים את התרד לבצל, וכן את קמח המצה ומערבבים היטב, מתבלים ומוסיפים שום כתוש ואת חלמוני הביצה אחד אחד תוך ערבוב. מקציפים לקצף יציב את החלבונים ומוסיפים תוך קיפול לתערובת התרד. משמנים תבנית אפיה, מפזרים עליה מעט קמח מצה ויוצקים לתוכה את התערובת.
2
יש אפשרות לפזר למעלה כוס גבינה צהובה מגורדת ולאפות עד שמשחים מעט.
המתכון נכתב ב-21/01/2006