דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
25 דקות
זמן עבודה
25 דקות

מצרכים

לסירופ:
2 כוסות סוכר
3 כוסות מים
כפית גרידת לימון
מקל קינמון
לחלבה:
2 כוסות סולת
כוס סוכר
3/4 כוס חמאה
כוס שקדים מולבנים קצוצים גס
4 ביצים
כפית קינמון

אופן ההכנה

1
הסירופ:
2
בסיר מבשלים מים, סוכר, גרידת לימון ומקל וניל עד לקבלת סירופ סמיך ומצננים. מערבלים בקערה עם מיקסר ידני חמאה וסוכר עד לקבלת מרקם אוורירי. מוסיפים תוך כדי ערבול את הביצים אחת אחת, סולת ושקדים. בתבנית פיירקס עגולה משומנת בחמאה יוצקים את התערובת. אופים בתנור אשר חומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות.
3
יוצקים מעל החלבה את הסירופ, מפזרים קינמון ומגישים.
המתכון נכתב ב-23/11/2024