דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
35 דקות
זמן עבודה
35 דקות
הסלט הזה הוא שילוב טעמים עשיר ומיוחד, שמביא ניגודים בין קרמיות, עישון וחמיצות, ומומלץ במיוחד לאוהבי מנות קלילות וטריות
כמות: 4 מנות
הקרפצ'יו - סלט אבוקדו, סלמון ואשכוליות
הקרפצ'יו

מצרכים

2 אבוקדו בשלים חתוכים לפלחים ומתובלים במלח ופלפל
1 אשכולית אדומה פרוסה לפילטים
200 גרם סלמון מעושן פרוס
0.5 ראש סלרי גדול קלוף ופרוס דק מאוד
מיץ של אשכולית (המיץ נאסף בזמן פילוט האשכולית)
5 כפות שמן זית
0.25 כוס יין גמא נובו/בוז'ולה
קורט פלפלת חריפה / שאטה כתושה
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

1
מערבבים את מיץ האשכולית, שמן הזית, היין והפלפלת החריפה.
2
משרים את הפילטים מהאשכולית במרינדה למשך 30 דקות.
3
בצלחת הגשה מסדרים לסרוגין בצורת מניפה את האבוקדו, הסלמון והפילטים.
4
מטפטפים מעל מהמרינדה ומסדרים את פלחי הסלרי הטרי מעל. מגישים.
המתכון נכתב ב-01/11/2024