דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

לויניגרט:
¼ כוס חומץ יין שרי או חומץ יין אדום יבש
1 כף טימין טרי קצוץ
½ כוס שמן זית כתית מעולה
מלח ופלפל טחון טרי
לסלט:
6 כוסות חסות ועלי בייבי מעורבבים
3 כוסות עלי ארוגולה, ללא גבעולים
1 אנדיב פרוס
1 כוס גרם גבינת רוקפור מפוררת
½ כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים
לאגס מוקפץ:
1 כף שמן זית כתית מעולה
6 אגסים אמריקאים, ללא ליבה, (מקולפים אופציונלי) ופרוסים לפרוסות של 1 ס"מ
1 כף סוכר דמררה או סוכר חום מוזהב

אופן ההכנה

1
הויניגרט:
2
בקערה קטנה מערבבים חומץ וטימין. מוסיפים ½ כוס שמן זית בהדרגה. מתבלים במלח ופלפל ושמים בצד (טיפ: אפשר להכין הכל בצנצנת עם מכסה ולנער).
3
האגסים המוקפצים:
4
מחממים כף שמן זית במחבת טפלון גדולה בחום בינוני. מוסיפים את האגסים והסוכר ומקפיצים בעדינות עד שהאגסים מזהיבים.
5
הרכבת המנה:
6
בקערה מערבבים את החסות, עלי בייבי מעורבב, עלי אורוגולה ואנדיב. מניחים את האגסים מעל ומפזרים את גבינת הרוקפור ואגוזי המלך. מטפטפים את הרוטב מעל הסלט ומגישים.
המתכון נכתב ב-30/01/2006