דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
35 דקות
זמן עבודה
35 דקות

מצרכים

3 אגסים מנוקים מליבה וחתוכים לפרוסות דקות
200 ג' בטטה קלופה חתוכה לפרוסות גסות
1 פלפל צהוב חתוך לפרוסות גסות
1 פלפל אדום חתוך לפרוסות גסות
10 שיני שום לא קלופים
250 ג' אפונה סינית טרייה ללא קצוות וחוט
100 ג' זיתים סגולים ביין
כ- ½ כוס שמן זית
4-5 גבעולי טימין
4-5 עלי חסה
מלח לתיבול
פלפל שחור גרוס לתיבול
פפריקה לתיבול עפ"י הטעם
¼ כוס מים
½ לימון מיץ
לרוטב:
1 כפית טימין טרי קצוץ דק
1 כפית אורגנו טרי קצוץ דק
1 כפית פטרוזיליה קצוצה דק
1 כפית בזיליקום קצוץ דק
1 שן שום כתושה
שמן זית
½ לימון מיץ
מלח לתיבול

אופן ההכנה

1
הרוטב:
2
מערבבים יחד תוך כדי מעיכה עדינה את כל המרכיבים ומתבלים במלח. לתבנית חסינת אש יוצקים מעט שמן זית ומוסיפים את הבטטות, הפלפלים, שיני השום וענפי הטימין. יוצקים מעל עוד שמן זית ומעט מים ואופים בתנור חם מאוד כחצי שעה. מרחיקים את הטימין ומצננים. מוסיפים את האפונה הסינית, מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה ומערבבים בעדינות יחד. מתבלים את פרוסות האגסים במיץ לימון, מעט שמן זית ופלפל שחור גרוס. על צלחת הגשה מניחים עלי חסה, מסדרים את הירקות, מפזרים זיתים, יוצקים את הרוטב, מוסיפים מעל את פרוסות האגסים ומגישים.
המתכון נכתב ב-30/01/2006