דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

לסלט:
חבילה אחת של עלים צעירים או חסה מעורבת
2 אגסים אמריקאים קלופים וחתוכים
50 גר' עגבניות מיובשות
40 גר' אגוזי מלך מרוסקים
200 גר' גבינת כחולה חתוכה לקוביות
2 גמבות קלויות וקלופות
לרוטב הוויניגרט:
מיץ מ-3 אשכוליות
3 כפות סוכר
2 כפות חומץ
3 כפות שמן זית
לעגבניות המיובשות:
עגבניות פרוסות לחצי
מלח גס
שמן זית
אורגנו
שום

אופן ההכנה

1
עגבניות המיובשות:
2
בוזקים מלח גס, קצת שמן זית, מוסיפים אורגנו ושום. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 100 מעלות למשך הלילה.
3
רוטב הויניגרט:
4
מרתיחים את מיץ האשכוליות, מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד להסמכת התערובת. מורידים מהאש, מסננים לכלי, מוסיפים תוך כדי בחישה את החומץ, שמן הזית, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
5
הגשה:
6
בקערה מערבבים את העלים, הגמבות, האגסים,
7
העגבניות המיובשות ו- 2-3 כפות מהויניגרט. מניחים את הסלט בצלחות אישיות. מעל מפזרים את האגוזים, קוביות הגבינה הכחולה ומעטרים בשתי כפות נוספות מהויניגרט.
המתכון נכתב ב-30/01/2006