1
לבשל את האטריות במי מלח רותחים עד שיתרככו, אך לא לגמרי, להוציא ולשטוף על גבי מסננת. אחרי שכל המים נטפו מן המסננת, להעביר את האטריות לקערה, לטרוף ביצה אחת ולהוסיף, עם שתי כפות חמאה, לערבב. לטרוף ביצה שניה ולערבב עם הגבינה, לתבל במלח ופלפל. לשמן בחמאה הנותרת תבנית אפיה, ולערוך בה שכבות של אטריות וגבינה לסירוגין. לסיים בשכבה של אטריות. לטרוף את הביצה השלישית וליצוק מלמעלה, לבזוק מעליה את הגבינה הצהובה. לאפת בחום בינוני כ40- דקות, להגיש את הפשטידה כשהיא חמה וליצוק עליה את השמנת.