דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
40 דקות
זמן עבודה
40 דקות

מצרכים

250 גרם בצק עלים או בצק פריך,
100 גרם חמאה,
1 כוס קמח,
1 ביצה קטנה אופים בחום גבוה כ10- דקות.
למילוי:
2 בצלים גדולים,
2-3 גבעולי כרישה,
250 גרם גבינה צפתית,
150 גרם גבינה צהובה מגוררת,
1 שקית שמנת מתוקה,
6 ביצים
מלח ופלפל.

אופן ההכנה

1
חותכים את הבצל לקוביות גדולות, מטגנים בשמן, מרגרינה או חמאה עד הזהבה. מבשלים את הכרישה במי מלח עד לריכוך. מסירים חלקים קשים וחותכים לטבעות ברוחב 2 ס"מ, טורפים יחד במיקסר - ביצים עם שמנת מתוקה, מקפלים פנימה את יתר מרכיבי המלית. בעת התיבול יש לזכור שהגבינה הצפתית מלוחה. שופכים את המלית לבצק האפוי למחצה מחזירים לתנור ואופים בחום בינוני נמוך בתבנית פאי בגודל 28.
המתכון נכתב ב-01/02/2006