50 גרם צימוקים- אם רוצים.
בוחשים את הגבינה עם הסוכר והביצים, מוסיפים מעט אשל או שמנת ותבלינים ובסוף נותנים את הסולת ואם רוצים גם צימוקים.
מרסקים בפומפיה דקה את הגבינה המלוחה והצהובה, מערבבים עם הגבינה הלבנה מוסיפים ביצים, אשל או שמנת וקמח ואם נחוץ גם מעט מלח.
1
טורפים את הביצים עם שלושת רבעי כוס מים ומעט מלח, מוסיפים את הקמח ובוחשים עד שמתקבלת תערובת חלקה, מדללים ביתר המים ומשהים את הבלילה לזמן קצר.
2
לפני שניגשים לטיגון החביתיות מחממים במחבת המתאימה בגדלה לגודל התבנית המיועדת להכנת הפשטידה, 3 כפות שמן. יוצקים את השמן לבלילה, בוחשים ומטגנים על אש בינונית חביתיות דקות בלי לשמן את המחבת בשעת הטיגון.
3
משמנים את התבנית מסדרים בה את החביתיות בחילופין עם שכבות מלית גבינה מתוקה או חריפה (למטה ולמעלה צריכות להיות חביתיות) מהדקים קצת, יוצקים למעלה ביצה בלולה עם מים וקמח ונותנים לבלילה לנזול למטה על יד הדפנות בכדי שתדביק את כל החביתיות.