דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
10 דקות
זמן עבודה
10 דקות
גבינת סטראקינו (Stracchino), המכונה לעיתים גם קרטוזה, היא גבינה איטלקית רכה שמקורה במחוז לומברדיה. היא עשויה מחלב פרה ומוכרת בזכות המרקם הקרמי, הטעם העדין והקלות שבה היא נמסה. שמה נובע מהמילה האיטלקית "stracco", שמשמעותה "עייף", ומרמז על כך שחלב הפרות בתקופת נדידתן ההררית היה עשיר ושומני במיוחד, מה שהעניק לגבינה את אופייה הייחודי. גבינה זו נהדרת לשימוש במאפים, קרוסטיני או פשוט לצד לחם טרי. ההיכרות שלנו לראשונה עם סטראקינו הייתה בלב לומברדיה,זה קרה בטיול השני שלנו בלומברדיה. אני ובעלי ישבנו באחת המסעדות המקומיות בעיירה ציורית, כשמנת אנטיפסטי הגיעה לשולחן עם גבינה לא מוכרת. הטעם הקרמי והעדין של הסטראקינו גרם לנו לעצור הכל ולהביט אחד על השנייה, כאילו גילינו סוד קולינרי חבוי. בעל הבית, שזיהה את ההתלהבות שלנו, ניגש וסיפר בגאווה על הגבינה המקומית שמכינים מהחלב העשיר של פרות האזור. מאז, בכל ביקור באיטליה, אנחנו מחפשים אותה – זו גבינה שמחזירה אותנו תמיד לרגע ההוא של קסם איטלקי טהור.

מצרכים

4 פרוסות לחם מחמצת או לחם איטלקי כפרי, ואם אתם ממש רוצים חוויה איטלקית אמיתית, פוקאצ'ה!
כפית אגוזים טחונים
חמאה
1 עגבניה בשלה
4 עלי בזיליקום טרי
לפי הטעם מלח
לפי הטעם פלפל
8 פרוסות סטרקינו בעובי 4-5 ס"מ
טיפה דבש (למתפנקים)

אופן ההכנה

1
מורחים בחמאה את ארבעת הפרוסות הלחם משני צידי הפרוסה ומסדרים על משטח עבודה.
2
מניחים ארבע פרוסות גבינה על פני שתי פרוסות לחם מרוחות בחמאה. מוסיפים פרוסות עגבניה דקות, כשתי פרוסות לכל טוסט ושני עלי בזיליקום. מתבלים במלח ופלפל ומכסים בפרוסות הלחם המותרות.
3
מכניסים לטוסטר לחיץ למשך כ - 3 דקות. מומלץ להגיש חתוך למשולשים יפים בתוספת סלט עגבניות קצוצות מתובל בשמן זית, לימון, פטרוזיליה קצוצה, בזיליקום קצוץ ומעט צנובר קלוי.
4
למתפנקים ניתן להזליף מעט דבש ואגוזים טחונים על הגבינה, הדבש יימס במהרה!
המתכון נכתב ב-22/11/2024