דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

חומרים ל-6 מנות:
750 גרם טלה טחון
4 כוסות בורגול גס
שמן זית
2 בצלים קצוצים
1 כף שטוחה בהראט (ראו מסגרת)
מלח ופלפל שחור טחון טרי
0.5 כוס ציר טלה (של "מרינדו") או מים
3-2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף תרכיז רימונים
2 כפות צנוברים קלויים

אופן ההכנה

1
1. משרים בורגול במים למשך 3 שעות, עד שהמרקם נעשה נגיס.
2
2. מחממים מחבת כבדה עם שמן זית, ומטגנים בצל כ-5 דקות להזהבה.
3
3. מוסיפים בשר טחון, ומטגנים להשחמה, תוך כדי פירור הבשר.
4
4. מתבלים בבהראט, מלח ופלפל, מוסיפים ציר טלה או מים ומבשלים 5 דקות עד לאידוי.
5
5. מסדרים את הבורגול בצלחות הגשה, כך שבמרכז נשארת גומחה לבשר. עורמים את הבשר החם, מתבלים במעט פטרוזיליה, תרכיז רימונים וצנוברים ומגישים מיד.
המתכון נכתב ב-15/03/2006