דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

50 גר' חמאה
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
3 שיני שום פרוסות
קורט פלפל צ'ילי גרוס
כוס יין מרסלה
2 כפות סויה
3 כפות סוכר
כף וחצי קורנפלור
8 נתחי פילה בקר במשקל של 120 גר' כל אחד
4 נתחי כבד אווז במשקל של 60 גר' כל אחד
4 גבעולי רוזמרין
4 פטריות
פלפל שחור גרוס ומלח

אופן ההכנה

1
1. מכינים את הרוטב: מאדים את החמאה, הג'ינג'ר, שיני השום, הצ'ילי וחצי כפית פלפל שחור כשתי דקות, תוך כדי ערבוב.
2
2. מוסיפים את היין, סויה וסוכר.
3
3. מצמצמים את כמות הנוזלים עד לחצי ומוסיפים בין חצי כפית לכפית מלח - לפי הצורך.
4
4. טועמים ומשלימים טעם לפי הצורך.
5
5. בקערה נפרדת מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים.
6
6. מביאים את הרוטב לרתיחה ומוסיפים בהדרגה את בלילת הקורנפלור, עד להסמכה הרצויה.
7
7. ממליחים ומפלפלים את נתחי פילה הבקר וצולים בגריל במשך כדקה.
8
8. מוסיפים לגריל את כבד האווז ואת הפטריות משופדות על גבעולי רוזמרין.
9
9. ממשיכים בצלייה עד לדרגה הרצויה.
10
10. מרכיבים את המנה: מניחים 2 פרוסות פילה אחת על השנייה, מעליהן פרוסות כבד אווז.
11
11. משפדים את שלושת הפרוסות בשיפוד הרוזמרין.
12
12. יוצקים מעל את רוטב המרסלה ומגישים לצד פירה תפוחי אדמה או פירה בטטה.
13
חומרים ל-4 מנות
המתכון נכתב ב-15/03/2006