דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
שעה ו-20 דקות
זמן עבודה
שעה ו-20 דקות

מצרכים

4 ביצים קשות
4 עגבניות בשלות, בינוניות, עגולות ומוצקות
מלח ופלפל לפי הטעם
4 כפות מיונית
¼ כוס עלי פטרוסלינון נפרדים

אופן ההכנה

1
1. מקלפים את הביצים, מסירים ע"י סכין את קצה החלבון בחלקו הרחב, כך שהביצה תוכל לעמוד, כשהקצה הצר כלפי מעלה, ולשמש כרגל הפטרייה.
2
2. מורידים מכל עגבנייה פרוסה מצד הגבעול, כדי שתישאר צורת כובע לפטרייה. מוציאים מלוא כפית מפנים העגבנייה ובוזקים בתוך החלל מלח ופלפל.
3
3. מרכיבים את חצאי העגבנייה על הביצים הזקופות, כך שייראו כפטריות.
4
4. מסדרים את הפטריות על צלחת שטוחה וביניהן את המיונית ומקשטים בעלי פטרוסלינון.
5
5. קוצצים את שארית החלבון שהוסר מהביצים לקוביות קטנטנות ומדביקים אותן בעזרת המיונית על כיפות הפיטריות.
המתכון נכתב ב-21/11/2024