1
1. מקלפים את הביצים, מסירים ע"י סכין את קצה החלבון בחלקו הרחב, כך שהביצה תוכל לעמוד, כשהקצה הצר כלפי מעלה, ולשמש כרגל הפטרייה.
2
2. מורידים מכל עגבנייה פרוסה מצד הגבעול, כדי שתישאר צורת כובע לפטרייה. מוציאים מלוא כפית מפנים העגבנייה ובוזקים בתוך החלל מלח ופלפל.
3
3. מרכיבים את חצאי העגבנייה על הביצים הזקופות, כך שייראו כפטריות.
4
4. מסדרים את הפטריות על צלחת שטוחה וביניהן את המיונית ומקשטים בעלי פטרוסלינון.
5
5. קוצצים את שארית החלבון שהוסר מהביצים לקוביות קטנטנות ומדביקים אותן בעזרת המיונית על כיפות הפיטריות.