דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

אורז פרסי מנופה שלוש כוסות
תפוח אדמה
כוס צנוברים
כוס צימוקים
בצל אחד בינוני
מלח
פלפל
כמון
שמן זית
מגבת דקה
מסננת
סיר עם תחתית עבה

אופן ההכנה

1
להרתיח מים כ1 ליטר בסיר עם שתי כפות שמן וכפית מלח.
2
לשטוף את האורז ולבשלו לאחר מכן במים הרותחים למשך כחמש דקות.
3
לסנן את המים ולשטוף במים קרים. לקלף את
4
תפוח האדמה ולפרוס לפרוסות דקות
5
לחמם שתי כפות שמן בסיר ולהניח בתחתיתו את פרוסות תפוח האדמה.
6
את האורז יש לשפוך לסיר מהמסננת בצורת ערמה על גבי תפוח האדמה.
7
לא לערבב ולהוסיף כוס מים מסביב לאורז.
8
לכסות במכסה עטוף במגבת ולאדות על את נמוכה, לא לערבב.
9
את הצימוקים והצנוברים לטגן עם הבצל עד שישחימו
10
להוסיף לאורז המוכן מעל
המתכון נכתב ב-18/03/2006