דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

3 חצילים קטנים ודקים ככל האפשר (אבל לא מהסוג הקטן שמיועד לכבישה)
3 כפות שמן בוטנים או שומשום
0.25 כוס מיסו
0.5 כוס מרק צח או מים
1/8 כפית אבקת קאין (אפשר יותר או פחות, לפי רמת החריפות המועדפת)
1 כף אומבושי או חומץ בלסמי
1 כפית גרידת תפוז
300 גר' אטריות סומן
1 כף בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

1
1. פורסים את החצילים לעיגולים בעובי 2 ס"מ וחוצים אותם.
2
2. בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים בו את פרוסות החצילים, עד שהן מזהיבות. הופכים לצד השני, מכסים ומבשלים עוד כ-5 דקות, עד שהחצילים יתרככו. מורידים מהאש.
3
3. בסיר קטן שמים את המיסו, 2 כפות מהמרק, אבקת הקאיין, האומבושי והתפוז ומביאים לרתיחה, תוך כדי בחישה. מבשלים כ-3 דקות ויוצקים על החצילים.
4
4. מבשלים את האטריות לפי שיטת השאשימיצו, מסננים ושוטפים אותן היטב במים קרים ומעבירים לקערה.
5
5. מחממים את שארית המרק ויוצקים אותו על אטריות הסומן. מערבבים היטב. מחממים את הרוטב ושופכים אותו על האטריות. מערבבים בזהירות ומפזרים למעלה את הבצל הירוק. מגישים מיד.
המתכון נכתב ב-18/03/2006