דרגת קושי
2 / 5
פסטלים אפויים ממולאים בבטטה

מצרכים

3 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
50 גרם גבינת רוקפור
1 חבילה עלים לסיגרים
1 כפית מלח
קמצוץ עלי רוזמרין מיובשים
שמן זית

אופן ההכנה

1
מבשלים את הבטטות עם תפוחי האדמה עד לריכוך.
2
מסננים מהמים ומועכים למחית חלקה.
3
מפוררים פנימה את הרוקפור ומוסיפים את המלח והרוזמרין ומערבבים היטב.
4
מניחים כפית גדושה מהתערובת במרכז עכל עלה של סיגר ומקפלים.
5
מניחים בתבנית כאשר הכפל כלפי מטה. מברישים את החלק העליון בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות או עד להשחמה קלה של הבטטיות.
6
מגישים חם עם שמנת חמוצה.
המתכון נכתב ב-21/11/2024