דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
15 דקות
זמן עבודה
35 דקות
נתחי חזה עוף עסיסיים מוקפצים עם רצועות בטטה וגזר בווק, בתיבול אסייתי של שום, ג'ינג'ר ופלפל צ'ילי חריף. המנה מוגשת חמה על מצע אורז לבן ומעוטרת ברוטב סויה מתקתק ומעט חומץ בלסמי. מושלם לארוחה מהירה וטעימה
כמות: 4
חזה עוף מוקפץ עם בטטה, עם טעם של עוד - חזה עוף מוקפץ עם בטטה
חזה עוף מוקפץ עם בטטה, עם טעם של עוד

מצרכים

חצי חזה עוף חתוך לרצועות
1 בטטה חצויה לרוחב וחתוכה לרצועות
1 גזר חתוך לרוחב וחתוך לרצועות
3 בצלים ירוקים חתוכים לחתיכות בגאורך 2 ס"מ האחת
2 שיני שום קצוצות
1 ס"מ זנגביל קצוץ
1 פלפל צ'ילי קטן קצוץ
רבע כוס רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי חריף מתוק
1 כף חומץ בלסמי
3 כפות שמן צמחי
מעט שמן שומשום

אופן ההכנה

1
מחממים בווק את שני סוגי השמן.
2
מטגנים קלות (כחצי דקה בלבד) את השום, הזנגביל והצ'ילי.
3
מוסיפים את חזה העוף וסוגרים. מוסיפים את הבטטה, הגזר והבצל הירוק ומקפיצים כדקה ביחד.
4
מוסיפים את הסויה, רוטב הצ'ילי והבלסמי ומקפיצים ביחד עוד שתי דקות.
5
מגישים חם על אורז לבן.
המתכון נכתב ב-19/11/2024