דרגת קושי
5 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

2 כפות שמן לטיגון
לבצק:
300 גרם קמח
200 מ"ל מים רותחים
4 כפות שמן תירס
2 כפות קורנפלור
למלית:
300 גרם בשר טחון (חזיר, בקר או עוף)
1 כוס כרוב קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 ביצה
1 כף רוטב סויה יפני
0.5 כפית צ'ילי

אופן ההכנה

1
1. מכינים את הבצק: שמים קמח בקערה גדולה, מוסיפים מים בהדרגה, ולשים לבצק אחיד רך ולא דביק. מוסיפים שמן וממשיכים ללוש. זורים קורנפלור על משטח עץ (קרש, נניח) וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות.
2
2. מגלגלים את הבצק לנקניק ארוך בקוטר 3 ס"מ בערך, חוצים לרוחב, ופורסים כל מחצית ל-20 פיסות זהות. משטחים כל פיסה לעיגול בקוטר 8 ס"מ בעזרת האגודל, ומרדדים עם מערוך עד לקבלת צורה מושלמת (זו השיטה המסורתית ביפן. בארץ אפשר לרדד לעלה גדול ולקרוץ עיגולים עם כוס בקוטר זהה).
3
3. ממלאים ומטגנים: מערבבים היטב את חומרי המלית. מניחים מעט (בערך כפית גדושה) במרכז כל עיגול בצק. מורחים במים את הקצוות ומהדקים היטב לצורה של חצי עיגול, כאשר תוך כדי הידוק הקצוות יוצרים 6-5 קפלים בחלקו העליון (ראו תמונה).
4
4. מחממים שמן במחבת, מניחים את הגיוזות בזהירות, ומטגנים כ-2 דקות על להבה בינונית, עד שהתחתית זהובה. מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים כ-3 דקות עם מכסה על להבה בינונית, עד שהגיוזות מתבשלות והמים מתאדים. מורידים את המכסה. אם נשארו נוזלים, מוציאים אותם בעזרת כף, ומטגנים עוד 2 דקות להשלמת הפריכות.
5
גיוונים והצעות הגשה:
6
- כיסנים מבושלים: מביאים לרתיחה סיר עם מים, ומבשלים בהם את הכיסנים 5-3 דקות, או עד שהם צפים ומוכנים. מגישים בתוך מרק.
7
- מטבל להגשה: מכינים רוטב על בסיס חומץ אורז, צ'ילי ורוטב סויה. היחסים בין החומרים - לפי הטעם ומידת החמיצות המבוקשת.
8
חומרים ל-40 כיסנים.
המתכון נכתב ב-19/03/2006